Удареното от гръм момче е в критично състояние
Удареното от гръм момче е в критично състояние / netinfo
Състоянието на пациентът Климент Колев, който е на 17 години, все още се определя като тежко и критично, а възможен благоприятен изход може да се очаква в рамките на три месеца, съобщи доц. д-р Вилиян Платиканов – началник на Клиника по анестезиология и интензивно лечение /КАИЛ/ към Университетска болница „Света Марина” ЕАД – Варна.

Момчето в момента е на лечение в КАИЛ на болницата с диагноза „Състояние след сърдечно спиране, остра постаноксична енцефалопатия, кома, руптура на лява тъпанчева мембрана”.

Пациентът е бил консултиран от проф. д-р П. Стаменова – републикански консултант по неврология. Консултацията потвърдила диагнозата, поставена от лекарите в болница „Св. Марина”. Младежът е с тежко мозъчно увреждане поради временно спиране на мозъчното кръвообращение. Лекарите са регистрирали начално възстановяване на някои мозъчни функции и рефлекси, които обаче не позволяват да се направи окончателна добра прогноза. Лечението и поведението на специалистите е определено като правилно и в максимален обем.

Други новини от Варна