Убитият българин в Италия е криминално проявен у нас
Убитият българин в Италия е криминално проявен у нас / netinfo

18-годишен българин беше застрелян, а други 4-ма - ранени при престрелка между българи и италианци в град Мондрагоне, Южна Италия. Убитият е криминално проявен у нас, но до момента няма данни за криминални прояви в Италия. Полицията на Апенините разследва случая.

Според информация на управлението на карабинерите в град Мондрагоне, тежкото криминално престъпление е било извършено на 17 септември, около 18 часа, в къща в града, в която са живеели наши сънародници. Селото се намира в близост до град Каверна в околностите на Неапол. Българските граждани са били в градината на къщата, когато двама неизвестни и въоръжени италианци са влезли вътре и са открили огън с автоматично оръжие.

Последвала е стрелба от страна на българите. Ранени са петима българи. Те са били откарани в болница в Мондрагоне. По пътя за болницата от огнестрелните рани е починал 18-годишният Стоян Стефанов Александров, в тежко състояние е баща му Стефан Александров на 37 години. От данните получени до този момент останалите българи са с по-леки наранявания и вече са напуснали болницата.

Извършителите на престъплението са се оттеглили в неизвестна посока. От координацията между италианските правоохранителни органи и българските власти е станало ясно, че българските граждани нямат за момента криминални регистрации в Италия. Те са пребивавали на италианска територия абсолютно нелегално. Карабинерите продължават работа по издирването на двамата нападатели и извършители на тежкото криминално престъпление.

От извършените проверки на МВР в България е установено, че Стоян и Стефан Александрови са напуснали страната през 2006 година. Целта на пътуването им до Италия е било гостуване.

Стоян Александров има заведени дознания за кражби в Районно полицейско управление – Казанлък