Убиецът на Василка Милева остава в ареста
Убиецът на Василка Милева остава в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Убиецът на 33-годишната Василка Милева, чиито останки бяха открити край Неделино, остава в ареста. Това реши Смолянският съд по искане на Окръжна прокуратура. Първоначално Цанко Лазаров беше задържан за 72 часа.

Повдигнати са му обвинения за убийство по особено жесток начин. Цанко е направил пълни самопризнания за това как е убил 33-годишната Василка Милева от Пазарджик.

Криминалисти от Смолян, Пловдив и Златоград откриха във вторник сутрин останки от трупа на жената в труднопроходима местност в района на Неделино. Василка беше обявена за издирване от приятеля й на 22 юни.

Като мотив за убийството Лазаров е посочил неуредени финансови отношения и други причини. Лазаров е признал още, че е извършил убийството с джобно ножче. Той е наръгал Василка три пъти в шията. След това я е хвърлил в урвата, подкарал колата и я оставил до централната гара в Пазарджик.

Криминалистите попаднали по следите на Цанко Лазаров, след като открили автомобила на жертвата, изоставен в района на Централна гара в Пазарджик.

Първоначално Лазаров е задържан за кражба, а по-късно в ареста признал за убийството. Мъжът е съдействал на разследването.

Лазаров сам е показал и мястото на престъплението.

Пловдивчанинът е криминално проявен, регистриран за кражби и излежал 20-годишна присъда за умишлено убийство. През 1993 г. е заклал приятелката си, с която живеел на семейни начала. Присъдата си е излежавал в Затворническото общежитие в Смолян, където бил готвач. Заради добро поведение бил освободен по-рано.

С Василка Цанко се запознал наскоро. Тя е разведена, но си имала друг приятел. Майка е на две момиченца - на 9 и 14 години. Жената е от ромски произход и е от пазарджишкото село Калугерово.