Убиецът на Ердоан остава в ареста
Убиецът на Ердоан остава в ареста / Радка Минчева

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Окръжен съд – Разград за 71-годишния Емин Еминов, който уби осемгодишния си доведен внук. На разпита преди съдебното заседание той е признал, че черепа и костите, открити във външната тоалетна в двора му, са на изчезналия преди три години негов син Исмаил.

Две са версиите на Емин Еминов за смъртта на сина му Исмаил. Според първата, мъжът починал от болест преди три години. Според втората, паднал и си ударил главата.

71-годишният Еминов е признал пред прокуратурата, че той е изхвърлил трупа във външната тоалетна в двора на дома си в Лудогорци. Признанието е направено непосредствено преди съдебното заседание за определяне на мярка за неотклонение в Разградския окръжен съд. Затова това обвинение не бе включено като мотив в искането на окръжния прокурор Огнян Дамянов.

Старецът е завършил четвърти клас, не говори добре български език и недочува, затова служебният защитник му повтаряше въпросите на магистратите.

На въпрос иска ли да остане в ареста или да му бъде наложена по-лека мярка, Еминов отговори: „Както искате”. С чук е убит 8-годишния му доведен внук, съобщи прокурорът.

Пред разследващите Еминов е потвърдил, че убил Ердоан, но твърдял, че било, за да не се мъчи.

Състав на Окръжен съд – Разград постанови постоянна мярка „задържане под стража” поради високата обществена опасност на обвиняемия, обоснованото предположение, че е извършил тежкото престъпление и заради възможността да се укрие.