Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев обяви, че напуска поста след загубата от Ботев Пловдив в мача за Суперкупата.
 
„Аз съм подал моята оставка и собствениците трябва да решат. Аз съм направил достатъчно за този клуб. Един мач, който е за Суперкупата, може да завърши по всякакъв начин. Отборът е много силен, клубът също и ще излязат от тази ситуация. Аз съм убеден в това нещо и им пожелавам успех. Сега обмислих добре ситуацията и щом в мен е вината, аз я приемам”, коментира Дерменджиев след загубата от пловдивчани.
 
Ботев Пловдив спечели Суперкупата на България

„Достатъчно натиск има и се появява, така че, виждате ли, един отбор няма право да загуби мач и да падне. Трябва отборът да е в Шампионска лига. Аз винаги съм искал това и съм провокирал футболисти и клубно ръководство, че този отбор трябва да бъде константа в груповата фаза на Шампионската лига, но все пак това е футбол. Има моменти, в които съдбата да не е с нас”, добави треньорът.
 
„Винаги се опитвам да бъда реалист и да поемам отговорността върху себе си. Радвам се, че Лудогорец достави много радост на българските фенове и всички наблюдавахте мачове от много висока класа“, каза още Георги Дерменджиев, цитиран от Gong.bg.
 
Официално: Делио Роси е новият треньор на Левски

Междувременно NOVA, позовавайки се на свои източници, съобщи, че Димитър Димитров-Херо ще смени Георги Дерменджиев на треньорския пост в Лудогорец. Очаква се Херо да поеме отбора в близките дни.
 

netinfo


Вече стана ясно, че Димитров и Иртиш Павлодар се разделят по взаимно съгласие, а това официално ще стане факт в четвъртък преди тренировката на казахстанския отбор.
 
През 2014 г. той бе спортен директор в Ботев Пловдив, а последният български отбор, на който беше треньор е Черноморец Бургас.