/ Gong.bg
Спас Русев говори ексклузивно пред Спортно шоу Гонг
Собственикът на Левски Спас Русев потвърди назначението на Делио Роси за старши треньор на "сините" пред Спортно шоу Гонг.
 
"Целият процес за избор на нов треньор протече по необичаен начин, нетрадиционен за футбола, с абсолютна прозрачност. Николай Митов знаеше, че преговаряме с треньори, Роси знаеше, че говорим с Грант, Грант знаеше за Роси", обясни Русев.
 
"Благодаря на Николай Митов, който абсолютно професионално си изпълняваше задълженията. Всеки друг би си тръгнал. Ние не го сменяме, защото е слаб треньор, той винаги ще е част от Левски. Отборът просто минава на друга сцена, искаме европейски треньор, европейски играчи, за да наваксаме това, което сме пропуснали в последните 10 години. Изпращаме Ники Митов в Испания, където да споделят големи отбори опита си с него", поясни още собственикът на "сините".
 
Делио Роси поема Левски в понеделник

"Делио Роси е много интересен характер. Той прекарва повече време на тренировъчното игрище, интересуваше се от най-малките детайли. Аз ще му дам цялата си подкрепа, да се чувства комфортно. Няма нужда да давам съвети на човек с над 600 мача в Серия А. Той е фанатичен привърженик на Лацио, душата и сърцето му са в Лацио", заяви още Спас Русев.
 
Договорът на Роси е за две години, с опция за удължаването му. Треньорът пристига в понеделник вечер със целия си щаб, а първата тренировка на италианеца ще е във вторник. Дебютът му в официален мач като старши треньор ще бъде срещу Дунав - на 13 август.
 
"Искам Левски да играе красив футбол и да върнем феновете на стадиона", обобщи Спас Русев.

Гледайте цялото интервю 
 
СПОРТНО ШОУ ГОНГ С ТОМИСЛАВ РУСЕВ

Интервюто със Спас Русев - собственик на Левски, започва около 12.30 минута

Публикувахте от Дарик радио в 4 август 2017 г.