Тийнейджър уби жена и хвърли трупа й в килер
Тийнейджър уби жена и хвърли трупа й в килер / снимка: БГНЕС
Тийнейджър уби жена и хвърли трупа й в килер
17938
Тийнейджър уби жена и хвърли трупа й в килер
  • Тийнейджър уби жена и хвърли трупа й в килер

15-годишно момче уби 83-годишна жена и заключи трупа й в килера на къщата, в която живее в Костинброд. Полицията успя да го залови два дни по-късно. Причината за кървавата драма – след като нахранила убиеца си, жената го помолила да си тръгне.

 

Пред полицаите непълнолетното момче признало, че ходело често в дома на пенсионерката, като тя го хранела и му давала пари. В нощта на убийството възрастната жена се опитала да изгони младежа от дома си, след което той я убил с метална тръба, а после заключил трупа й в килера на къщата.

 

Началникът на Районното полицейско управление в Костинброд главен инспектор Валентин Димитров коментира: „Мотивът му е, че е бил гладен. Отишъл там, казал на бабата да му направи нещо да хапне, тя му изпържила яйца, обаче след това не искал да си тръгне. Тя се опитала да се обади по телефона, при което той грабнал някакво желязо и я ударил по главата.”

 

Разследването по случая започнало, след като на 20 март жена съобщила притеснено в местното полицейско управление, че от предния ден не е виждала 83-годишната си съседка, която живеела сама в къща на ул. “Вишна” в града. Пристигналият на място автопатрул установил, че вратата на лятната кухня не е заключена, а вътре няма никого. На масичка в едно от помещенията полицаите се натъкнали на връзка с ключове, с един от които отключили банята. През нея те влезли в килера на къщата, където открили окървавения труп на възрастната жена.

 

Убиецът е осъждан, регистриран в Детска педагогическа стая, с богато криминално досие – задържан е 37 пъти в полицията за кражби.