полиция
полиция / iStock/Getty Images
Отворен за движение е Дунав мост 2 при Видин - Калафат, след като в продължение на близо час румънските власти го бяха затворили за преминаване на автомобили. Това съобщи Любомир Низамов, изп. директор на "Дунав мост Видин - Калафат" АД. Причината да бъде затворено съоръжението тази сутрин от 6.30 до 7,20 часа е станала катастрофа в румънското село Четате, което е затруднило движението и в двете посоки. Затова е преустановено преминаването по него на автомобили на изход от страната. В момента движението е възстановено и се извършва нормално в двете посоки, уточни Низамов.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българско-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите работещи пунктове на българско-румънската граница.

На границите с Гърция, Сърбия и Северна Македония трафикът е нормален на всичките гранични контролно-пропускателни пунктове.