/ iStock
Във вторник валежите ще започнат да намаляват като обхват и интензивност, а и облачността над много райони временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще се задържи студено за април с минимални температури между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски; максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 9°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, през деня с временни разкъсвания. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от юг. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Зимата се завърна през април: Сняг, дъжд и студ в страната

Над планините ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания на облачността. На много места ще превалява сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

В сряда и четвъртък времето ще бъде динамично и променливо, в сряда все още с температури по-ниски от нормалните за втората половина от април: минимални - между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в Западна България и малко под 0°, максимални - предимно между 10° и 15°. След временно разкъсване и намаление на облачността през нощта срещу сряда, в сряда тя отново ще е значителна и на много места от северозапад на югоизток ще превали дъжд, в районите с надморска височина над 800-900 метра - сняг.

Времето през април: От -2 до 30 градуса

В сряда вятърът за кратко ще бъде с южна компонента, по-добре изразен в Източна България, в четвъртък отново ще се обърне от запад. Дневните температури ще се повишават и максималните в четвъртък ще са предимно между 15° и 20°. Вероятността за валежи в повечето райони е незначителна. Ще има променлива облачност, по-често до слънчево.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
БТА/НИМХ