/ ThinkStock/Getty Images
"В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания" е темата на 16-ото издание на "Българската Коледа". Вчера президентът Румен Радев даде старт на кампанията в Стара Загора. Държавният глава посочи, че новото издание на инициативата цели да помогне на децата с тежки заболявания и увреждания, като осигури съвременна високотехнологична апаратура и подкрепи комплексната грижа за тях, защото всяко дете заслужава щастливо детство и пълноценен живот.

"Българската Коледа" дава надежда за бъдещето ни

"Българската Коледа" дава надежда за бъдещето ни като държава и общество, защото успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една общественозначима кауза", заяви държавният глава. Радев подчерта още, че благотворителността ни дава вяра, че живеем в общество, което се гради върху хуманни ценности, а "Българската Коледа" инвестира в най-ценния капитал - здравето на децата.

По думите на Радев зад тази благородна инициатива стоят хиляди добродетелни българи - инициаторите, дарителите, медиите, всички хора, които подкрепят тази идея и я разпространяват. Президентът изтъкна, че една дарителска кампания има сила тогава, когато събужда доверие, а то зависи най-вече от хората, които изразходват събраните средства.
 
"Българската Коледа" събрала близо 30 млн. лв. за 14 години

Благодарение на проявената съпричастност на добродетелни българи, 15-ото издание на "Българската Коледа" в подкрепа на спасения детски живот разполага с бюджет от 2,6 млн. лева, информират от президентската институция. Кампанията имаше за цел да помогне за подобряване на продължителното лечение и активната рехабилитация на спасените деца.
 

БГНЕС


Над 2 млн. лева събра 15-ото издание на "Българската Коледа"

Със сумата от близо 700 000 лева са подпомогнати 505 деца за осъществяване на лечение и рехабилитация. Закупена е медицинска апаратура за 22 лечебни заведения от цялата страна - университетски и многопрофилни болници, рехабилитационни центрове и домове за медико-социални грижи, на обща стойност 1 790 000 лева.