Танов: Каналът за дрога на Куйович продължава да съществува
Танов: Каналът за дрога на Куйович продължава да съществува / cнимкa: Sofia Photo Agency

„Не очаквам Куйович да бъде осъден. Арестът му беше ПР-акция”. Това заяви във Варна бившият шеф на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" Ваньо Танов преди заседанието по делото за фалшивия паспорт на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. ”С ареста на сърбина се избърза. Обвинението разчита само на СРС-та”, добави Танов.

Според него международният канал за дрога на Куйович продължава да съществува, а сръбският трафикант е трябвало да бъде разработван по-дълго, за да се стигне до истинските производители на синтетична дрога.

В рамките на два дни Варненският военен съд ще гледа делото за фалшивия паспорт на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. Пред съда ще застанат бившият зам.-шеф на полицията в Разград Тодор Димов и колегите му от сектора за документи Продан Георгиев и Емилиян Иванов. Според прокуратурата тримата в съучастие са съставили официален документ с невярно съдържание. Според обвинението документът със снимката на Куйович е бил издаден през юни миналата година, когато Димов е бил временно назначен на длъжността зам.-директор на ОДП в Разград. В паспорта обаче са посочени личните данни на Красимир Енев от Разград.

„Става въпрос за нарушения от юридическа гледна точка. Димов е професионалист, но оперативният хъс го е подвел”, коментира още Ваньо Танов. Бившият шеф на ГДБОП е един от 25-те свидетели, които предстои да бъдат разпитани на делото във Варна. Сред тях са и бившите главни секретари на МВР Илия Илиев и Валентин Петров. Двамата отказаха коментар преди началото на днешното дело, което продължава и в момента.