Танева: Оставка на правителството е единственото възможно политически отговорно решение
Танева: Оставка на правителството е единственото възможно политически отговорно решение / БГНЕС, архив

Оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори са единственото възможно политически отговорно решение. Това заяви днес в Сливен министърът на земеделието и храните и областен координатор на ГЕРБ Десислава Танева.

Бойко Борисов подаде оставка

Според нея, когато политическата ситуация в парламента не отговаря на нагласите в обществото, парламентът трябва да се разпусне и да се насрочат нови избори. По думите, й вотът за Румен Радев не е бил само за самия него, а антивот срещу определени политики. Така, че ГЕРБ като мандатоносител не може повече да обира всички негативи, включително и тези на партиите от управляващото мнозинство, чиито условия са били длъжни да изпълняват, за да се запази политическата стабилност и целостта на кабинета.

Лукарски: ГЕРБ не са си свършили работата на президентските избори

Според нея на предсрочни избори ГЕРБ ще остане първа политическа сила в страната.

"Трябва да се съобразим с волята на хората. Не е драма това да не си в управлението, или да не си министър. Имаме задачата да върнем страната в състояние на политическа стабилност", заяви Десислава Танева. Тя отчете, че ГЕРБ в Сливенска област има пети резултат в страната, и благодари на хората, които са подкрепили партията и на двата тура на изборите. Тя благодари и на кметовете от ГЕРБ и увери, че срещу тях няма да има никакви санкции.

Танева пожела на генерал Румен Радев спокоен и успешен президентски мандат.

Източник: БТА