Съдът прекрати жалба за касиране на изборите в Брест
Съдът прекрати жалба за касиране на изборите в Брест / cнимкa: DarikNews

Административен съд Плевен е прекратил производството по жалбата на БСП с искане да бъде касиран първия тур на изборите в село Брест, съобщи общинският председател на ГЕРБ Цецка Цачева. „След прекратяването на производството на 30 март жалбата е върната като недопустима”, допълни още адвокат Цачева и уточни: „Ако има нова жалба, със средствата и начините, дадени от закона, този спор ще бъде решен”, уточни тя.

 

„Призовавам нашите опоненти от БСП в отминалия вече избор за кмет да оставят съдебната система спокойно, по закон и по съвест, така както съдиите следва да постановяват своите актове, да преценят фактите и след вътрешното им убеждение, че няма нарушение на законите и че нашият кандидат не е допуснал поведение, което е в разрез с тези правила, постановят едно решение, което ще отговори и на волята на гражданите Цецо Луканов да бъде кмет на село Брест”, каза още тя.

 

Жалбата беше подадена след сигнал, че на 20 март в обущарски цех в селото на част от работниците са давани пари в присъствието на кандидат-кмета от ГЕРБ Цецо Луканов.