Столичен следовател отново в конфликт с пътните полицаи
Столичен следовател отново в конфликт с пътните полицаи / netinfo

Магистратът от Софийска военна прокуратура Антон Мицов, родом от Симитли, е заловен от дупнишките пътни полицаи в района на Дяково след груби нарушения на Закона за движение по пътищата.

Няколко дни случаят с военния магистрат е прикриван, от Полицейско управление – Дупница изтъкват, че се извършва вътрешна проверка, относно действията на униформените.

Трима служители от "Пътна полиция" установили, че Антон Мицов шофира личния си автомобил без колан, със спукано предно стъкло и без задължителен винетен стикер. Органите на реда съставили акт за няколкото нарушения, но последвали заплахи от страна на военния следовател, който дори заявил, че "този акт ще бъде скъсан" и размахвал служебната си карта на пътя.

Веднага след поредния инцидент с пътните полицаи, Мицов депозирал жалба срещу тях. Със заповед на началника на полицейското управление в Дупница вчера е образувано вътрешно разследване по случая.

Преди месеци Антон Мицов влезе в конфликтен сблъсък с полицаи в центъра на град Симитли. Тогава униформените го спряха за рутинна проверка със съмнение, че кара колата си в нетрезво състояние. Тогава по аналогичен начин следователят се опита да сплаши органите на реда със служебната си карта и с арогантно поведение. Военните в София го санкционираха с мъмрене.

Други новини от Благоевград