/ БГНЕС
Икономическа полиция е в пълна летаргия, заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който присъства на Националното съвещание на ръководството на МВР заедно с премиера Бойко Борисов.
 
За мен по основните направления, които са приоритет в момента, а именно противодействие с корупцията, Икономическа корупция е в състояние на пълно преспиване, затишие и летаргия, заяви главният прокурор. Той посочи, че се отчита добро взаимодействие с БОП и ГД "Национална полиция" с изключение на Икономическа полиция, която е в състава на ГДНП.
 
Искането за увеличаване на полицейски заплати е основателно, но невъзможно

В кратък анализ за състоянието на МВР, а и работата на прокуратурата, главният прокурор посочи, че областните дирекции във вътрешното министерство могат да бъдат разделени на две групи. Едната група е работещи, които действат проактивно, а втората група той определи като тихи дирекции.
 
"За съжаление и с пълна доза самокритичност, в това състояние са и териториалните дирекции на ДАНС и териториалните прокуратури", призна той.
 

БГНЕС


Цацаров каза, че има региони, в които се работи изключително активно при пълно взаимодействие между МВР, ДАНС и прокуратура, като за пример изброи София, Бургас и Пловдив, но има и региони, в които се предпочита тишината.
 
Борисов: Няма да правим компромиси с административната тежест в МВР

Обвинител номер едно призова МВР да преразгледа разпределението и позиционирането на полицейските сили в страната.