СО влага 3 млн. лева в оборудване на детски градини
СО влага 3 млн. лева в оборудване на детски градини / netinfo
Oчакваното максимално преизпълнение на бюджета за тази година е около 14 млн. лева, а неусвоените кредити са на стойност 27 млн. лева и ще бъдат преразпределени. Така заместник-кметът на София Минко Герджиков отговори на твърдението на общински съветници от БСП за голямо бюджетно преизпълнение и неусвояване на средства.

До края на годината Столичната община трябва да събере 120 млн. лева, за да изпълни приходната бюджетна част. "Други 41 млн. лева от очакваното преизпълнение на бюджета и преразпределените неусвоени кредити ще бъдат прехвърлени в бюджет 2009 за образование и улични ремонти", обясни Минко Герджиков. Други 3 млн. лева ще се изразходват за оборудване на детските градини, по предписание на санитарните власти. 9 млн. лева ще отидат за асфалтиране на вътрешноквартални улици, които са от значение за кварталите.

В зависимост от преизпълнението на бюджета могат да се заделят и 57 млн. лева за започване на метродиаметъра от Централната гара до надлез Надежда и отсечката Младост - Цариградско шосе. Тези пари да бъдат предоставени на фирмата, а пък аз ще ги разпределя в бюджета за следващата година, през февруари, когато получа средствата от Европейската инвестиционна банка.