/ iStock/Getty Images
Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над източните райони и масивите в Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. 

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, временно ще бъде умерен, до вечерта - в по-голямата част от страната, ще отслабне. 

Максималните температури ще бъдат 23-28 градуса, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има и по-значителни, временни увеличения на облачността, и на отделни места, главно в северните райони, краткотрайно ще превали. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса. 

Температурата на морската вода ще бъде от 11 градуса - по северното крайбрежие, до 15 градуса - по южното. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Спонтанност
iStock/Getty Images

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места, главно в масивите от Югозападна България, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - с гръмотевици. 

Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 15 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

пролет слънце цветя
iStock/Getty Images

БТА, НИМХ