Сидеров се извини на депутати за телефонния тормоз
Сидеров се извини на депутати за телефонния тормоз / снимка: БГНЕС, архив

Лидерът на "Атака" се извини на депутатите от анкетната комисия за имунитета му, които са получавали заплахи по телефона.

НС даде разрешение за задържане на Сидеров и Чуколов

„Искам да поднеса извинения на Димитър Главчев, Десислава Атанасова и колегите, които получиха телефонни заплахи, макар че нямам пряка връзка с хората, които са се обаждали. Бил съм обект на телефонни заплахи и обаждания. Знам, че не е приятно, не създава хубави чувства, затова моля да приемете извиненията ми от името на хората, които са се обаждали", каза Сидеров.

Парламентът разреши задържането на депутатите от Атака Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Искането дойде от главния прокурор Сотир Цацаров заради нахлуването им в НАТФИЗ. По другото искане на Цацаров - за свалянето на депутатските им имунитети, не се наложи решение на пленарната зала, тъй като Сидеров и Чуколов сами се отказаха от тях.

Тормозят по телефона депутати от комисията за имунитета на Сидеров

Миналата седмица стана ясно, че депутати от анкетната комисия, създадена по казуса с имунитетите на Сидеров и Чуколов, са получавали телефонни заплахи. Председателят на комисията Димитър Главчев дори пусна запис пред журналисти.

Илиян Тодоров от Атака не вижда проблем с пускането на депутатски телефони в тв ефир

Депутатите от комисията изразиха недоволството си от това, че телефоните им са били излъчвани в ефира на телевизията на Атака. Депутати от партията не видяха нищо нередно в това. СЕМ се зае да проучва казуса.