Сидеров нахлу в офиса на кабелна телевизия в Кърджали
Сидеров нахлу в офиса на кабелна телевизия в Кърджали / снимка: БГНЕС

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров, начело на група разгневени граждани от Кърджали, е нахлул в офис на местната кабелна телевизия „Източни Родопи”, съобщиха за Дарик от Асоциацията на българските кабелни оператори. Повод за скандала е спряната програма на телевизия СКАТ от този оператор заради изтекъл договор за транслация.

 

Разпрата е станала малко следобед, непосредствено след митинг в Кърджали по повод случая с осквернените християнски гробове от непълнолетни мюсюлмани. Привърженици на „Атака” заплашвали собственика на телевизия „Източни Родопи” с рязане на кабели и влезли в свада с етнически турци, които в момента плащали своите месечни такси на кабелния оператор, съобщиха за Дарик от Асоциацията на българските кабелни оператори (АБКО).

 

Водещият митинга Волен Сидеров, заедно с група от събралите се симпатизанти, опитал да влезе в офиса на телевизията, за да протестира срещу липсата на СКАТ ТВ в местната програма. След преговори между двете страни била достигната договорка СКАТ да бъде пусната на символичен малък екран до подписването на договора, уточниха от АБКО.

 

„За пръв път в новата история на България медия се опитва да наложи свои търговски условия за излъчване на телевизионната си програма чрез масиран натиск от страна на най-висшите лидери на парламентарно представена политическа партия в лицето на „Атака”, пише в становище на Асоциацията до медиите.

 

Други новини от Варна