Сидеров е готов да иде в ареста, ако това ще подобри живота на българите
Сидеров е готов да иде в ареста, ако това ще подобри живота на българите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Съгласен съм да бъда арестуван, ако това ще подобри живота на българите - ако веднага скочи минималната пенсия, ако заплатата се изравни със средноевропейската, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в изявление от парламентарната трибуна.

„Готов съм, влизам в ареста като Нелсън Мандел”, допълни той. „Моят арест обаче няма да подобри живота на хората, а ще даде удовлетворяващ гъдел на тези, които искат България да продължи да бъде колониална държава”, коментира той.

„Аз пред българския народ съм чист, може да ми намерите хиляда кусури на характера, но нямам грехове към народа и държавата. Тук съм, не се укривам, заповядайте да ме арестувате, ако това ще облекчи народа”, обърна се задочно Сидеров към главния прокурор. „Ако не - замислете, се кой ви оказва натиск и защо”, продължи лидерът на „Атака”.

„Направих ретроспекция на своя живот, какви ли хулигански действия съм извършил”, обясни Волен Сидеров пред депутатите. „Кои са моите хулигански действия, да не би това, че казах на президента Плевнелиев, че неговата жена има офшорна фирма и той самият е прехвърлял пари в тази офшорна фирма, като шеф на компания, попита той. Ако за това искате да ме арестувате, г-н главен прокурор, заповядайте, но аз ще продължа да говоря тези неща и от ареста”, заяви Сидеров. „Друго хулиганско действие е, че не ръкопляскам на тези, които на площада носят плакати „Мразим ви безплатно”, продължи разсъжденията си Сидеров.

„Всеки ден тези хора вдигат плакат „Костов, ела да ни спасиш”, не симпатизирам на тези хора, не флиртувам с тях, несимпатичен съм на определени кръгове, които искат да върнат Костов във властта, посочи той и заяви, че не иска да върне Костов във властта и ще се бори срещу това дори и като арестант, защото Костов е съсипал България. В този план - моите хулигански действия ще продължат, ако това са хулигански действия”, заяви Сидеров, предаде БТА.

„Дали е хулиганско действие да кажеш на тези, които не одобряваш, какво мислиш за тях, попита реторично Сидеров. „Разбирам, че трябва да има жертва, че трябва някой да бъде посочен като лошия, като черната овца”, коментира лидерът на „Атака”.

Според него „тази остра офанзива” е заради това, че е спрял пътя на ГЕРБ към властта и че е казал директно мнението си на посланиците по време на откриването на сесията на парламента, както и че изобличавал колониалното робство. Лидерът на „Атака” коментира, че трябва да има реакция от страна на държавата за писмото на френския и германския посланици, защото според Сидеров те се намесват във вътрешните работи на страната.