Шейтанов поема защитата на Валя Червеняшка?
Шейтанов поема защитата на Валя Червеняшка? / netinfo

В декларация съпругът на Валя Червеняшка – Емил Узунов, заявява, че се отказва от договора за правна защита и съдействие, сключен между съпругата му и адвокатите Осман Бизанти, Пламен Ялнъзов и Хари Харалампиев.

„Отказвам се от тези адвокати, тъй като нямам доверие в българските политици. След 8 години нямам грам доверие на тези, които ни лъжеха”, каза Емил Узунов пред Дарик.

На въпрос какво очаква да се случи, след като се откаже от тези адвокати, Узунов отговори: „Обръщам се към това, не искам да кажа българско, но все пак, към това българско правителство да отпусне финансова помощ на адвокат Шейтанов за завеждане на дело в чужбина”.

Владимир Шейтанов, който беше първият адвокат на Нася Ненова и Валя Червеняшка, заяви за Дарик, че идеята на Емил Узунов и Иван Ненов е поне от 5 години: „Пълномощното ми на адвокат на двете медицински сестри е от няколко години. Действията на юридическата защита трябва да бъдат продължени в посока извеждане на делото от Либия, обявяване на делото за опорочено, поради което неговите присъди не могат да бъдат взети предвид – те ще бъдат нищожни юридически”, обясни адвокат Шейтанов.

На въпрос полезно ли е да се защитават поотделно адвокатът коментира, че е полезно и дори това решение се е забавило твърде много.

Адвокат Шейтанов обясни още, че юридически вече е поел защитата на двете медицински сестри: „Остава българската държава да ме зачита като защитник на двете български сестри и да ми оказва онова съдействие, което оказа на останалата част от защитата. Той допълни, че така на практика Валя Червеняшка остава без защита.

Какво казаха още Емил Узунов и Владимир Шейтанов пред Дарик чуйте съответно в първия и втория звуков файл.