/ / iStock/Getty Images
Преди, по време и след приключване на вечното дерби са задържани 7 души – трима с наркотици, двама със забранени предмети, един за неизпълнение на полицейско разпореждане и един за хулиганство.

Трима не са допуснати до стадиона и са върнати преди срещата, защото са били във видимо нетрезво състояние, съобщиха от МВР.

Преди срещата има подадени 2 жалби за хулиганство от фенове. Едната от тях е свързана с инцидент в центъра на града, където фен на един от оборите, е нанесъл лека телесна повреда на жена и на едно от трите деца, с който тя е била в момента. След намесата на органите на реда е задържан предполагаемият извършител.

В резултат на предприетата от СДВР организация, не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на днешната футболна среща от осмия кръг на Първа лига между отборите на ПФК „Левски” и ПФК ”ЦСКА- София”, която се игра на Националния стадион „Васил Левски”. Не бяха допуснати и сериозни нарушения на обществения ред и в столицата, посочват от вътрешното министерство.

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след срещата. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Мечът между ЦСКА и Левски завърши наравно - 2:2. Станислав Иванов в 12-ата минута и Найджъл Робърта в 18-ата бяха точни за Левски, а за "червените" се разписаха Евандро и Албентоса през второто полувреме. Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович бе изгонен от съдията заради ругатни.

Така разликата между двата отбора остава 4 точки, като Левски е лидер в класирането с 2 точки пред Лудогорец, който гостува във Враца от 20:30 часа тази вечер.