/ БГНЕС
Ние нямаме основание да смятаме, че не трябва да се прави ремонт, договорката беше да ни се посочи помещение, където да отидем докато се случи ремонтът. Но нямаме такова предоставено помещение. Това заяви на брифинг председателят на СДС Румен Христов.

СДС помещение
БГНЕС

Преди дни Министерството на правосъдието обяви, че европейските делегирани прокурори у нас ще се настанят в бившата сграда на СДС на ул. „Г.С. Раковски“ №134, където се помещава централата на СДС.

СДС помещение
БГНЕС

Самият служебен министър на правосъдието Крум Заркова заяви:

Сградата е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен. Следващият етап е кадровото обезпечение на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, за да действат независимо и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не успя да направи“, каза Зарков пред БНР.

СДС помещение
БГНЕС

С решение на НС: Европейските прокурори у нас се отделят в независима прокуратура

Той обясни, че през последните десетина дни е имал срещи с делегираните европрокурори, Министерския съвет, Министерството на регионалното развитие и благоустройство и с областната управа за намирането на подходяща сграда за европейските прокурори. 

СДС помещение
БГНЕС

БГНЕС