Само един оцелял моряк от „Ванеса” засега
Само един оцелял моряк от „Ванеса” засега / снимка: Министерството на транспорта
Корабът „Меркурий”, който сутринта участваше в спасителната операция по издирването на моряците от потъналия български кораб „Ванеса”, е получил крен и е отплавал за Кавказ, където е свалил измръзналия оцелял моряк Николай Димитров на брега, съобщи за Дарик шефът на отдел „Търсене и спасяване” към Морска администрация Златко Кузманов.

Към мястото на инцидента се е насочил украински влекач, а в търсенето участват и два хеликоптера.

Двата хеликоптера и корабите в района в действителност са видели хора в плотове и спасителни салове по-рано днес, но до момента има информация само за един оцелял, съобщават за Дарик от Морска администрация.

Времето в района е изключително лошо, а температурите – ниски. Поради тази причина руският спасителен кораб „Меркурий” се е обледенил и е получел крен, след което е поел към Кавказ, където е оставил на брега единствения спасен до момента моряк – палубният механик Николай Димитров.

Българският консул вече пътува за Новоросийск и ще пребивава там до момента на пристигането на представители от българското Звено за разследване на произшествия в морските пространства и вътрешните водни пътища.