Днес ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност. На отделни места в планинските и източните райони ще превали краткотрайно. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 28°, съобщава Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В планините ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителна купеста облачност ще има сутринта по южното, а вечерта по северното крайбрежие и на места там ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен, след обяд югоизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

В събота (2 септември) по-значителни временни увеличения на облачността, с локални краткотрайни валежи ще има на изолирани места в източните и планинските райони; над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, слаб, в източните райони до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 27° и 32°. Сутрин ще е прохладно, с минимални температури в по-голямата част от страната под 20°.
НИМХ, БТА