Разследват случай с прегазен в Пловдив пешеходец
Разследват случай с прегазен в Пловдив пешеходец / снимка: БГНЕС, архив

Пешеходец е починал, след като е блъснат през нощта от лек автомобил, научи Дарик. Жертвата е 38-годишен мъж, уточниха от полицията, въпреки че за случая не бе публикувана в бюлетина. Инцидентът е станал в нощта срещу вторник на бул. „Марица юг” в район около складове. Сигналът на телефон 112 е подаден от болницата около 0.40 ч. на 25 август.

До фаталния удар се стигнало при изпреварване между две коли. Единият автомобил се движел в дясната лента, другият го изпреварил. При сблъсъка едната кола ударила мъжа, а другата изхвърчала встрани. Двамата шофьори откарали с единия автомобил тежко ранения в болница, където по-късно починал от жестоките травми.

Прегазеният вървял с друг мъж и бутал велосипед. Според спътника на пешеходеца в случая е имало автомобилна гонка. От прокуратурата обаче заявиха, че на този етап няма достатъчно доказателства за това.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха за Дарик от окръжната прокуратура. Шофьорът прегазил пешеходеца е задържан за 72 часа и срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие. При доказване на вината го грози затвор от 2 до 6 години и отнемане на шофьорската книжка.

В хода на разследването, което трябва да приключи в двумесечен срок, са назначени четири експертизи - за употреба на алкохол и упойващи вещества, съдебно-медицинска и автотехническа.

Новини от Пловдив