Пожар изпепели заведението където преди по-малко от година бе прострелян соченият за наркобос по Южното Черноморие Димитър Желязков
Пожар изпепели заведението където преди по-малко от година бе прострелян соченият за наркобос по Южното Черноморие Димитър Желязков / / Dariknews.bg, Лалка Димитрова
Районната прокуратура в Несебър образува досъдебно производство след пожара в ресторант „4 You“ снощи в Слънчев бряг. Разследването е за палеж. По-рано от МВР съобщиха, че при първоначалния оглед следи от запалителна течност не са открити.
 
До момента са извършени два огледа на мястото, разпити на свидетели, установява се имало ли е застрашени хора, уточняват от магистратурата. Пак от МВР подчертаха, че по време на инцидента ресторантът не е работел.
 
Подпалиха ресторанта, в който простреляха Митьо Очите

Експертиза ще установи причините за пожара. Твърди се, че преди инцидента в района са забелязани двама маскирани.
 
Миналата година ресторант "4 You" бе взет под наем от приближени до 34-годишния бизнесмен Божидар Кузманов, по-известен като Божо Кравата. В момента той се намира под домашен арест с обвинение за участие в организирана престъпна група за търговия с наркотици и рекет.

Издирван за престрелката с Митьо Очите в Слънчев бряг се предаде сам

В курорта се твърди, че договорът на фирмата, която през лято 2016 стопанисваше ресторанта, е прекратен, а тази година заведението ще е с нов наемател. Това е немска фирма, твърдят юристи. От фирма "Пъзел 2014", която миналата година държеше заведението, твърдят, че то ще отвори на 12 май. Съдружникът във фирмата Даниел Петков отказа коментар по темата, тъй като по случая има висящо полицейско разследване.

 Митьо Очите: По мен е стреляно от 3-4 места

На 8 юни миналата година след престрелка в същия ресторант бе убит гард на Димитър Желязков-Очите, а самият той оцеля по чудо след като бе прострелян с 13 куршума от три различни оръжия. Тогава главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че конфликтът е за наркотеритории.