/ IStock
Мъж се оказал главният инициатор, който организирал и участвал в инсценировката, с помощта на своя приятелка и още един мъж
В резултат на упоритата и професионална работа криминалисти от Първо РУ разкриха инсцениран грабеж на голяма сума пари, собственост на русенска фирма, съобщиха от полицията.

На 17 септември в полицията в Русе, е постъпил сигнал за извършен пред клон на банка, грабеж на над 10 000 лева. Според подадената информация, непознат нападнал в гръб 49-годишен мъж и със сила му отнел парите.

Разкриха жена, вживяла се като жертва на инсцениран от нея грабеж

При предприетите действия по разследване на случая било изяснено, че жертвата работи като търговски представител в русенска фирма и като част от неговите задължения било ежедневното внасяне на различни суми в банка.

Това трябвало да направи и в деня на нападението, когато според твърденията бил нападнат пред входната врата на банковия клон. В процеса на разследването криминалистите провели множество беседи, прегледали записи от камери за видеонаблюдение, извършили справки, обиски, претърсвания.

Още при първоначалните действия възникнали основателни подозрения във версията на 49-годишния мъж, които се потвърдили в хода на събиране и анализиране на информация по случая. Криминалистите изяснили, че 49-годишният мъж всъщност е бил главен инициатор за организиране на сценария.

Пловдивчанин инсценира грабеж, хванаха го

Той се договорил предварително и действал заедно с още двама - своя приятелка, на 49 години - бивша служителка в същата фирма, както и 25-годишен мъж, който влязъл в ролята на нападател.

В дома на жената полицаите открили по-голяма част от откраднатата сума - над 7000 лева, която й била предадена от 49-годишния в деня на грабежа, малко преди да стигне до клона на банката.

Друга част - 1400 лева, била открита в жабката на колата на „жертвата“, а трета - у „нападателя“, който признал, че вече бил изхарчил част от взетите съгласно уговорката 1000 лева.