Разцепление в управляващата коалиция в Пловдив
Разцепление в управляващата коалиция в Пловдив / netinfo
Управляващата в Пловдив коалиция на ОДС, ВМРО и ДПС се разцепи за пръв път при гласуване на сесията на Общинския съвет.

Съветниците от ОДС гласуваха „против” или „въздържал се” предложението на ВМРО срещу продажбата на един терен до Мебелна къща общината да получи олимпийски стрелбищен комплекс за 8 млн. лева и многофункционална зала с 5 хиляди места за минимум 9 млн. лева.

Повечето съветници на ДПС пък отсъстваха от залата по време на гласуването.

Два гласа не достигнаха да мине предложението на ВМРО. То бе подкрепено само от независимия Димитър Костов и от БСП с условието продажната цена на терена до Мебелна къща да е минимум 17 млн. лева, като 9 от тях отидат в депозитна сметка за превръщането на започнатото лекоатлетическо хале до Гребната база в многофункционална зала.

С „въздържал се” изненадващо гласува и независимият общински съветник Христо Бонев – Зума, който винаги се е обявявал за изграждането на нови спортни съоръжения в града.

С това гласуване ОДС и ДПС подготвиха почвата за приемане на алтернативно предложение на кмета Иван Чомаков, което вече се гледа в комисиите. То предвижда общината да влезе в смесено дружество с дъщерна офшорка на английската компания „Чесфийлд партнърс” като апортира близо 48 декара, включително и терена за стрелбището.

Срещу това общината трябва да получи едва 30% от акциите, които няма да й осигурят контрол върху ангажимента на англичаните да изградят многофункционална зала.

Други новини от Пловдив