Рашкови дължат и 33 хил. лв. на община Садово
Рашкови дължат и 33 хил. лв. на община Садово / DarikNews.bg, Пловдив

Очаквам от „Местни данъци и такси" да ми съобщят каква е точната сума задължения на семейство Рашкови, съобщи за Дарик новият кмет на община Садово Димитър Здравков. По предварителна информация става въпрос за около 33 000 лв. - за такса смет, данък сгради и данък моторни превозни средства, каза той. По последни данни на отдел „Териториално селищно устройство" всички имоти на клана Рашкови, разположени на територията на община Садово, са проверени и резултатите са изпратени на ДНСК.

Общинската администрация е направила следните заключения: един от етажите и подземието на къщата на Иван Рашков не са включени в строителния проект, на къщата на Ангел Рашков не е спазена визията за строеж, на къщата на Кирил Рашков-младши липсва проект за реконструкция, две от малките къщи в двора на Събка Рашкова не разполагат с никакви документи. Няма никакви документи и за хасиендата на цар Киро, както и за смяна на предназначението на земята, върху която е построена.

Тези дни се очаква да стане ясно дали семейство Рашкови са обжалвали 14-те констативни акта, които им бяха издадени на 19 октомври.

Други новини от Пловдив