На Архангелова задушница държавният глава почете паметта на загиналите български воини
"Християнската любов е по-силна от смъртта, затова нека днес се поклоним пред духа на всички онези близки хора, които телом не са сред нас, но ние винаги ще носим в сърцата си". Това заяви президентът Румен Радев, след като днес, на Архангелова задушница, участва във военен ритуал – панихида за всички загинали български воини.
 
Пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили почете паметта и отдаде признателност на военнослужещите ни, дали живота си за България.

Архангелова задушница е - да почетем мъртвите
 
"Днес почитаме скъпите ни покойници и загиналите в редовете на Българската армия. Днес е ден на християнската любов и смирението", заяви Румен Радев и припомни стих на поета Димчо Дебелянов: "Мъртвият не ни е враг!".
 
„Единението означава да спрем да делим мъртвите на свои и на чужди, да разберем, че всички жертви заслужават почит, а човешките чувства на всеки един заслужават уважение“, допълни президентът Радев.

Столична община осигурява допълнителен градски транспорт за Архангелова задушница
 
По повод Архангелова задушница заупокойна панихида отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. В ритуала в София участваха министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери от въоръжените сили, членове на военнопатриотични съюзи. В ритуала участие взеха представителни части от Националната гвардейска част и знаменен взвод със знамената-светини
Прессекретариат на държавния глава