/ БГНЕС
Няма да ме видите в хора на паниката, каза държавният глава
Свалянето на мерките не трябва да става отведнъж, но не трябва да се насажда страх и паника, смята Румен Радев. „Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е това в момента", каза президентът от Трявна. "Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струв, добави Радев.

Президентът: Изолацията не е механизъм за държавно управление, а извънредна и временна мярка

„Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина
. Заедно със здравните мерки трябва да има адекватни социално-икономически мерки и то по три много важни критерия: да бъдат навременни, да бъдат достъпни, да бъдат безвъзмездни“, подчерта президентът.

БГНЕС

„Ако нещо може да компрометира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се опитват напоследък да ни внушават, а липсата на убедителни, навременни социални и икономически мерки. Тяхната липса води до обезверяване на хората“, допълни държавният глава.

Радев: Нямам проблем с Борисов

Радев отново напомни позицията си за плавно разхлабване на мерките, предприети по време на извънредното положение. „То не може да стане бързо. Това е сложен процес, при който трябва да има поетапно планиране. Много държави вече работят с такива планове. Ако България не го направи това, ние рискуваме втора вълна“, уточни Радев.

Румен Радев не наложи вето върху извънредното законодателство заради коронавируса

В Трявна Радев посети оръжейния завод „Емко“ на небеизвестния бизнесмен Емилиян Гебрев. А на въпрос защо е предпочел да дойде именно тук, репликира: "Ако вие делите българите на работещи в частни и държавни предприятия, аз не ги деля".
БГНЕС