Радан Кънев: Реформаторският блок категорично няма да се разпадне
Радан Кънев: Реформаторският блок категорично няма да се разпадне / снимка: БГНЕС, архив

Реформаторският блок категорично няма да се разпадне", заяви в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия Радан Кънев, който изненадващо подаде оставка като говорител на Блока.

Лидерът на ДСБ отправи критики вчера, че целият български политически елит се бори „за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт".

„Виждам точно това в българската политика и бия камбаната много сериозно, защото смятам, че най-малкият проблем е в Реформаторския блок, където също го има. Проблемът е навсякъде - БСП, патриотичното крило, ДПС. Целият политически елит е решил, че резултатът от изборите е ясен и започват договорките", коментира Радан Кънев.

По думите му хора от Реформаторския блок вече са се срещали с лидера на ГЕРБ.

„Ясно е, че в момента Борисов води непрекъснато разговори с различни крила на различни политически сили", заяви Кънев.

Резултатът, според него, в Реформаторския блок е невъзможността да се оползотвори огромното предимство, което имат пред всички останали политически сили.

„Проведох личен разговор с Борисов, за да спре това нещо. Казах му, че не приемам да разговаря с хората от Блока поотделно", подчерта Радан Кънев.

Според него темата за актуализацията на бюджета не се комуникира с обществото, а на консултации, които се използват за политически натиск.

Източник: NovaNews.bg