Проверяват служители в комисията по хазарта
Проверяват служители в комисията по хазарта / netinfo

Софийската градска прокуратура започна проверка по наличието на данни за извършено престъпление от виновни длъжностни лица в държавната Комисия по хазарта, съобщиха от прокуратурата.

Проверката е започнала преди около десетина дни. След нейното приключване е образувано досъдебно производство срещу длъжностни лица от държавната Комисия по хазарта, които са нарушили служебните задължения във връзка с издаването на разрешително за упражняване на хазартна дейност.

По делото към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, съобщиха още от прокуратурата. По-рано днес в някои медии се появиха публикации, че сред проверяваните лица е и началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Румен Петков - Александър Петров.

Според публикациите Петров е дал съгласие да бъде издаден лиценз за хазартна дейност на чуждестранен бизнесмен, като е пренебрегнал мнението на спецслужбите, че такъв лиценз не следва да се издава. От МВР заявиха, че ведомството ще съдейства на прокуратурата с всички данни, които има по този случай.