Протести по време на дебатите за вота на недоверие
Протести по време на дебатите за вота на недоверие / снимкa: Sofia Photo Agency
Парламентът ще обсъди искането на опозицията за оставка на правителството заради неговата корумпираност. Това е четвъртото искане на вот на недоверие към кабинета Станишев, но за първи път ще бъде съпътствано от протести около сградата на Народното събрание, организирани от опозицията.

От Столичната община информират, че са забранени изграждането на палаткови лагери и движението на селскостопански животни по столичните улици, и призовават участниците в митинга да спазват обществения ред и да не допускат конфликти с органите на реда.

Протестното шествие ще тръгне от пилоните на НДК точно в 13 ч. Участниците в митинга ще преминат по следния маршрут: булевард „Витоша” и булевард „Патриарх Евтимий”, улица „Раковски”, булевард „Цар Освободител”, с крайна точка площада пред Народното събрание.

По време на шествието затворени за двупосочно движение ще бъдат булевард „Патриарх Евтимий” между улица „Граф Игнатиев” и булевард „Витоша”, булевард „Витоша” от пилоните на НДК до булевард „Патриар Евтимий”, улица „Раковски” между булевард „Патриарх Евтимий” и булевард „Дондуков”.

От обяд до 22 ч е забранено влизането на автомобили по булевард „Цар Освободител” между улица Раковски” и булевард „Васил Левски”, както и по булевард „Цар Освободител” между булевард „Васил Левски” и площад „Независимост”. Според разрешението на Столичната община митингът пред парламента може да продължи до 22 ч, извън охраняемата зона.