Простреляният в Сливен охранител вече диша самостоятелно
Простреляният в Сливен охранител вече диша самостоятелно / Sofia Photo Agency, архив

Състоянието на ранения при банковия обир в Сливен охранител Станчо Станев се подобрява значително.

На 11-ия ден след постъпването му за лечение в Клиниката по анестезиология и реанимация на болницата състоянието му се е подобрило до степен, позволяваща
изключването на апарата за изкуствено дишане. Днес ще бъде премахната и трахеостомната канюла, което ще позволи на пациента да диша свободно без апаратно подпомагане.

Излезлият преди дни от състоянието на кома Станчо Станев е в ясно съзнание, контактен и адекватен, информират от лечебното заведение. Той е раздвижен и вече стои седнал. До няколко дни пациентът ще бъде изведен от Клиниката по анестезиология и реанимация и преведен за дефинитивно лечение в друга терапевтична клиника на ВМА.

На 23 март около 16.00 часа 27-годишният Стефан Петров Стефанов нахлу в клон на „Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители в банката за заложници. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

Повече от две денонощия след началото на заложническата криза Стефан Петров Стефанов се предаде в 07.10 часа на 25 март.