Прокуратурата очаква да бъдат разкрити похитителите на Лара
Прокуратурата очаква да бъдат разкрити похитителите на Лара / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Прокуратурата очаква да бъдат разкрити похитителите на Лара
63546
Прокуратурата очаква да бъдат разкрити похитителите на Лара
  • Прокуратурата очаква да бъдат разкрити похитителите на Лара

Има водеща версия по случая с отвличането на 10-годишната Лара. Това съобщи зам.-главният прокурор Ася Петрова. Тя отказа да коментира дали е платен откуп и дали освобождаването е станало контролирано от МВР и ГДБОП.

Все още прокуратурата отказва да разкрие подробности около връщането на 10-годишната Лара Банева, тъй като това може да навреди на следствието. Прокурор Ася Петрова:

„Това дали е даден откуп е въпрос по-скоро на следствена тайна и на този етап аз не мога да ви кажа. Момичето е в добро физическо състояние, веднага след като тя е предадена на майка си, с нея са работили психолози от Института по психология към МВР".

Ася Петрова не даде информация дали отвличането на детето е свързано специално със семейството му и с делото срещу бащата Евелин Банев - Брендо в Италия или става дума за пари. Прокуратурата има водеща версия, но все още не може да отхвърли категорично и останалите.

„Да кажем, че имаме очакване да се случи това да разкрием извършителя", добави Петрова.

Все още Лара не е разпитвана за похитителите.

10-годишната Лара Банева, която беше отвлечена преди месец и половина, вече е при семейството си. Дъщерята на сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо е оставена късно снощи пред тото пункт на столичния бул. „Братя Бъкстон" на 200 метра от 6-то РПУ.

Лара е била оставена около 22 ч. снощи пред тото пункт в столичния квартал „Красно село". Детето е извървяло разстоянието от около 200 метра до 6-то РПУ, което се намира на същия булевард. Малко по-късно вечерта, зрелищно отвлечената преди месец и половина Лара, е върната на майка си.

По неофициална информация детето е докарано със сив Фолксваген голф, който се издирва от полицията. Преди 10 дни на спешния тел. 112 мъж от Сливен се обади, за да поиска откуп за отвлечената дъщеря на Брендо.

По непотвърдена информация в замяна на свободата на момичето са поискани и 2 млн. евро. Друга от неофициалните версии е, че семейството на Лара е платило 500 хил. евро, за да бъде пусната тя.

Брендо е подсъдим в Италия по делото срещу международна група за наркотрафик, наречена "Кокаинови крале". Той беше задържан в Созопол на 16 май миналата година в рамките на международна полицейска операция. Българският съд взе решение Банев да бъде екстрадиран в Италия. Софийския градски съд го осъди на 7 години и половина затвор на 15 февруари тази година - по двете обвинения - за организирана престъпна група и за пране на пари.