/ БГНЕС
Прокуратурата няма да търси наркотрафиканти в парламента
95234
Прокуратурата няма да търси наркотрафиканти в парламента
  • Прокуратурата няма да търси наркотрафиканти в парламента
Прокуратурата няма да търси наркотрафиканти в парламента. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров по повод изказването на премиера Бойко Борисов, че в Народното събрание има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове. Според Цацаров трябвало да се прави разлика между реални сигнали до прокуратурата и политически изказвания.
 
В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че е приел оставката на здравния министър проф. Николай Петров като морален жест, а не заради негови нарушения. И добави, че с незаконна дейност се занимавали други хора в парламента.
 
Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове

"В парламента продължават да седят хора, които са замесени в наркотрафик, хора, които са купували гласове от затворници, хора, които наричат българите дебили", каза тогава премиерът.
 
От БСП впоследствие призоваха Борисов да каже кои лица конкретно визира, а днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата не мисли да хаби ресурс за разследване по случая.
 
БСП пита: Кои са депутатите наркотрафиканти и купували гласове?

"Мисля, че трябва да правим разлика между политически изказвания и действително подаване на сигнали за престъпления. Политическите изказвания в тази сграда (бел.ред. Народното събрание) очевидно са доста силни. И те са силни, защото такова е предназначението на сградата. Но да се хаби ресурс на прокуратурата за политически изказвания, било то на премиера, било то на лидера на опозицията, ми се струва доста пресилено", коментира главният прокурор.  
 
Пред журналистите той се обяви и за отпадане на съдебния мониторинг от Европа, тъй като според него единственото му значение било да оправдава съществуването на непарламентарни сили.