Приемните родители искат трудов договор (ВИДЕО)

У нас има над 2270 приемни семейства, в които живеят над 2100 деца

У нас има над 2270 приемни семейства, в които живеят над 2100 деца
Недостиг и на приемни родители в цялата страна. Най-голяма липса има в столицата, където е и най-голям процентът на нуждаещите се деца. Приемните родители настояват за платен годишен отпуск и право на майчинство и болнични, съобщи NOVA.

Търсят се приемни родители

Катя е приемен родител от 6 години. През това време тя и семейството й правят част от дома си деца на различна възраст и им дават възможността да усетят топлината на семейната обич. В момента гледа три деца. "Ние имахме дом за такива деца до блока и от малка исках да си вземем да гледаме и после в един момент осъзнах, че това което работя не ми харесва, и трябва да работя това, което ми харесва", каза приемният родител Катя Кръстева.

Каква е разликата между добрия и мъдрия родител? (ВИДЕО)

За разлика от повечето хора за Катя е задължително да пренесе работата вкъщи. Тя е професионална майка и често работи с деца, които идват при нея със сериозни проблеми, но трябва да започне от нулата.

5 грешки на родителите при възпитанието на децата

У нас в момента има над 2270 приемни семейства, в които живеят над 2100 деца, а родителите поискаха от държавата специален трудов договор. "Приемните родители също трябва да имат право на обезщетения за безработица и майчинство и болест", каза още Александър Миланов от Асоциация "Приемна грижа".

Невиждана еуфория: Забавни снимки на родители, изпращащи децата си на училище

Най-много приемни семейства липсват в София-град, Хасково, Варна, и Бургас. От социалното министерство обмислят дали е възможно да се въведе специален договор, на който да бъдат назначени приемните родители.
nova.bg