Премиерът благодари на Бианка Джагър за подкрепата
Премиерът благодари на Бианка Джагър за подкрепата / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Министър-председателят е Сергей Станишев запознал Бианка Джагър с усилията, които българското правителство полага за освобождаването на петте български медицински сестри, осъдени на смърт в Либия. Това стана ясно след срещата между премиера и бившата съпруга на Мик Джагър.

„Г-жа Джагър е една от активните фигури от Световната коалиция за отмяна на смъртното наказание. Тя е посланик на добра воля на Съвета на Европа и човек с много голямо влияние в международните среди, общественото мнение в Европейския съюз, в Америка, във Великобритания. За това аз й благодарих за нейната лична съпричастност към случая с българските медицински сестри и палестинския лекар, както и за нейната готовност да участва активно в международната кампания за тяхното освобождаване”, заяви Станишев.

Бианка Джагър от своя страна заяви, че е в София, за да предложи помощта си за кампанията „Не сте сами”. Тя посочи, че в момента е много важно да се обединят усилията на Световната общност за освобождаването на българските медицински сестри и палестинския лекар.

Джагър допълни, че България вече е член на ЕС и тя ще апелира пред Европейската общност за разрешаването на проблема с медиците. Тя подчерта, че е съпричастна и към съдбата на невинните деца, заразени със СПИН, и затова кампанията „Не сте сами” трябва да покаже съпричастност и към тях. „Ако Либия иска да бъде приета от демократичния свят, трябва да има справедливост за българските медици”, посочи още Джагър.