Повдигат обвинение само на единия задържан за убийството на Бицов
Повдигат обвинение само на единия задържан за убийството на Бицов / Sofia Photo Agency, архив
Повдигат обвинение само на единия задържан за убийството на Бицов
52522
Повдигат обвинение само на единия задържан за убийството на Бицов
  • Повдигат обвинение само на единия задържан за убийството на Бицов

Двама са задържаните за убийството на бизнесмена от „Горубляне" Драгомир Бицов. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Само на единия обаче ще бъде повдигнато обвинение за убийството на Бицов.

40-годишният бизнесмен бе убит на 14 април, но от МВР оповестиха случая едва вчера, тъй като дотогава смятали, че мъжът е починал от естествена смърт.

Почти седмица след убийството на Драгомир Боцов в „Горубляне", от полицията дадоха за първи път информация за случая. Покушението на бизнесмена е станало на Разпети петък, а тялото на мъжа е открито в гаража на дома му от негов приятел. Тогава криминалистите не установили следи от насилие и приели, че мъжът е починал от естествена смърт. След аутопсията обаче станало ясно, че Бицов е прострелян два пъти в главата, обясни Цветанов: „Лицето от Съдебна медицина просто е констатирало смъртта и след като е направена аутопсията, са установени две рани в главата, в тилната част. Служителите не правят аутопсия, нито са съдебни медици".

Мотивите за убийството на бизнесмена Драгомир Бицов вътрешният министър определи като лични и не пожела да коментира. По думите му за престъплението са задържани двама души, но по всяка вероятност само на единия ще бъде повдигнато обвинение, а другият ще бъде привлечен като свидетел.

Това е поредното убийство, извършено в столицата за месец. На 9 април, посред бял ден, в столичния квартал „Княжево" с два куршума в главата беше убит 52-годишният Васил Лазов-Железния. Седмица преди това, отново в София, беше убит хазартният бос Йордан Динов. В края на март пред дома му в столицата пък бе застрелян Кирил Кирилов-Шкафа, обвиняем по делото срещу "Наглите".