/ БГНЕС
"След операцията ми каза "Обичам те", това бяха последните думи, които чух от нея". Това каза пред  bTV Мария Грубешлиева, дъщерята на актрисата Стоянка Мутафова, която почина на 6 декември на 97-годишна възраст.

„За мен тя беше един нестандартен човек, един необикновен човек, една необикновена майка, която беше артистична и вкъщи”. Аз имах такава силна връзка с нея и ще продължавам да я имам. Все едно си отиде половината от мен“, сподели още дъщерята на легендарната актриса.

Депутатите запазиха минута мълчание в памет на голямата Стоянка Мутафова

Тя призна също, че много пъти е ревнувала майка си от театъра, но пък винаги е била горда, че нейна майка е именно Стоянка Мутафова. „Всеки ден ходех с нея в театъра. Израснах между едно много голямо съзвездие от актьори – Калоянчев, Невена Коканова, Славчо Пеев и още много.

Помни още, че в театъра на Мутафова ѝ викали „како“, защото била най-голямата от тях. Най-близки били с Невена Коканова и с Георги Калоянчев. „Невена сякаш успяваше да я приземи. Въпреки че беше много по-млада, Сякаш тя беше поголямата от двете, по-разумната“, разказа Грубешлиева. С Калоянчев пък били много сходни характери затова често се стигало до сблъсъци, но много бързо си прощавали. В периода, когато Стоянка Мутафова често пътувала със Стефан Данаилов, споделила с дъщеря си: „Просто не мога да му се нагледам. Боже. И през цялото време викам: „Стефане, Стефане, много си красив“.

Ето и едно от последните интервюта на великата актриса с дъщеря й, представено от NOVA, през погледа на Ива Софиянска-Божкова: