Политикът Борислав Великов катастрофира в София
Политикът Борислав Великов катастрофира в София / снимкa: Sofia Photo Agency

42-годишен мъж загина на място при катастрофа на две коли между столичните квартали „Требич" и „Илиенци", съобщиха от Националния медицински координационен център.

Транспортното произшествието е станало между два автомобила - „Ауди" и „Москвич". Загинал е водачът на „Москвич"-а. С другата кола е пътувал бившият депутат от НДСВ и БНД и бивш парламентарен шеф Борислав Великов, който бе откаран в „Пирогов" с оплаквания за болки в гърдите и корема.

Борислав Великов се е движил с висока скорост и е предприел неправилно изпреварване, сочат първоначалните данни от разследването. Великов, който шофирал „Ауди"-то, се е ударил челно в движещия се насреща му "Москвич", убивайки 42-годишният мъж, пътувал в руското возило. „Москвич"-ът е смазан, наложило се е екипите на пожарната да режат смачканите ламарини, за да извадят тялото на мъжа.

Няма опасност за живота на 63-годишния бивш депутат от НДСВ Борислав Великов, който след катастрофа беше приет в "Пирогов" около 14.40 часа, съобщиха от болницата. Пострадалият остава под лекарско наблюдение.

На Великов са направени всички необходими изследвания и не са установени тежки травми, каза началникът на Спешното приемно консултативно отделение д-р Стоян Сопотенски.