По интернет заплашвали обвиняеми по дело за убийство
По интернет заплашвали обвиняеми по дело за убийство / netinfo

Двама обвиняеми по дело за убийство са заплашвани по Skype да не дават показания срещу третия подсъдим за убийство. С прочитане на обвинителен акт от 10 страници започна делото за убийството на бившия шеф на Държавна дивечовъдна станция „Сеслав” Александър Македонски.

Двама от тримата подсъдими по делото за убийството на Александър Македонски дадоха обяснения пред съда. 22-годишният Пламен Борисов и 30-годишният Димитър Митев се признаха за виновни в отвличане на лесничея и в палежа на джипа му след убийството.

И двамата заявиха пред съда, че преди месец и половина по интернет Skype ги заплашвали да не дават показания срещу третия подсъдим – Радослав Пенев – Ачо. Митев разказа, че в Skype влязъл някой с неговия ник, написал му, че трябва да си промени показанията, като признае, че той и Борисов са извършили убийството иначе щяло да стане "като със Сашо".

Митев разказа още пред съда, че заради угризения е правил опит за самоубийство, прерязал си вените. Обвиненият в извършването на убийството Ачо заяви, че ще даде обяснения в края на процеса. Той е насрочен за четири дни в Разградския окръжен съд. Ще бъдат разпитани 49 свидетели и 21 вещи лица.

34-годишният Александър Македонски бе убит на 31 май миналата година, прострелян е в главата с пистолет „Макаров”, тялото е заровено в гора край село Равно. Користна цел – облагодетелстване на Радослав Пенев, е вписано като мотив в обвинителния акт. Двамата арендували заедно два язовира в Лудогорието, Ачо дължал близо 40 000 лева и за дърва, доставяни срещу ваучери за социално подпомагане.

Единственият роднина на убития - по-големият му брат Диян Македонски поиска кръвнина от 120 000 лева, ръководството на ДДС ”Сеслав” предяви граждански иск за подпаления служебния джип на бившия им шеф.