Депутатът от ДПС Йордан Цонев
Депутатът от ДПС Йордан Цонев / БГНЕС
Пеевски и Цонев готвят законопроект за "вторичното разграбване" на КТБ
94914
Пеевски и Цонев готвят законопроект за "вторичното разграбване" на КТБ
  • Пеевски и Цонев готвят законопроект за "вторичното разграбване" на КТБ
Депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев ще предложат законодателни промени във връзка с фалиралата КТБ. "С Делян Пеевски подготвяме нов законопроект за КТБ, за вторичното разграбване на банката, което доказва, че Пеевски не участва в това разграбване", това обяви в кулоарите на парламента Йордан Цонев. 
 
"Трябва да се даде светлина върху процеса на вторичното разграбване на КТБ, защото на нас ни омръзна да отговаряме на фалшиви новини и фалшиви обвинения", каза Цонев.
 
По думите му има законов текст, който практически не действа. Депутатът изрази надежда това, което се случва след фалита на КТБ, "най-малкото ще бъде достатъчно ясно осветлено за хората". Защото с инсинуации, намеци и открити обвинения нещата няма да станат, категоричен е той.
 
"Както имаше процеси по време на самия фалит на КТБ и това, което направихме след това - да покажем кои са длъжниците, да покажем цялата истина, да премахнем банковата тайна, да вземем някакви законодателни решения, преценяваме, че на този, втори етап е нужно да се направят нови промени", каза Цонев и заяви, че ще даде повече подробности, когато промените са готови.
 
Народният представител обеща, че предложенията за законови корекции ще бъдат подготвени до края на седмицата.