/ БГНЕС, архив
Властта за ОП не била самоцел, а националният интерес, посочи Искрен Веселинов
На старта на новия политически сезон „Обединени патриоти“ бяха категорични, че няма да напускат управлението, за да защитят националния интерес на България.

Искрен Веселинов посочи, че основен приоритет на малката коалиция ще бъде социалната сфера, както и интеграцията на маргинализираните ромски общности.

ГЕРБ: През тази година няма да има предсрочни избори

Той отново изрази несъгласието на „Обединени патриоти“ с ареста на Нено Димов заради кризата в Перник, като подчерта, че има вече нарочен за генерален виновник, но виновниците били десетки.

Не смятаме да напускаме управлението, не защото за нас то е самоцел или сме особено доволни от партньорите си, а защото излезем ли, ще влезе ДПС. Тук сме, за да браним националния интерес и нашето мото е „България над всичко“, прочете в декларация от името на групата Искрен Веселинов.

Цвета Караянчева в първия работен ден на депутатите: Повече разбирателство в НС

„Абсолютен приоритет ще бъде социализацията на маргинализираните ромски общности. Необходима е да се приеме нова концепция и я изискваме от Министерския съвет. Ще работим за повече патриотизъм в учебния процес, за противодействие на битовата престъпност, за доброволни отряди. Искаме нова наказателна политика и нов Наказателен кодекс, промяна на определението за маловажен случай и разширяване на неизбежната отбрана. Искаме целенасочена политика за поддържане на българската идентичност в традиционните ни общности в чужбина“, изброи приоритети на патриотите той.

ДПС: Липсата на реформи не може да се компенсира с промени в кабинета

Съпредседателят на ПГ на ОП добави, че през тази година ще настояват да бъде приет Законът за гражданската несъстоятелност и да се премахне институтът на „вечния длъжник и вечния роб на банки и лихвари“.