Даниела Дариткова
Даниела Дариткова / БГНЕС
От партията готвят нови промени в Изборния кодекс и в Закона за политическите партии
През тази година няма да има предсрочни избори, следващите ще са догодина, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация по повод началото на новата пленарна сесия на Народното събрание.

От парламентарната трибуна тя увери, че най-голямата група ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнението на програмата на управляващото мнозинство.

Нова сесия на парламента - нов министър

„Заедно бихме могли да постигнем съгласие по дългосрочни проблеми на българското общество“, смята Дариткова. Според нея още през първите дни на новата парламентарна сесия се „очертават контурите на напрежение“ във вътрешен и международен план.

И през тази година от ГЕРБ отново изведоха образованието като основния си дългосрочен приоритет.

Цвета Караянчева в първия работен ден на депутатите: Повече разбирателство в НС

„Наясно сме, че от нивото на образованието зависи икономиката, образованието, правосъдната система, както и ценностната система на обществото“, подчерта Дариткова, която от парламентарната трибуна призова този приоритет да бъде припознат и от останалите политически сили.

В декларацията на партията бе засегната и темата за състоянието на водната и екологичната инфраструктура. „Надявам се, че водата криза в Перник ще се превърне във възможност за ново и ускорено развитие в тази посока“, смята председателят на групата на ГЕРБ. Тя обяви, че през настоящата сесия ще бъде отворена и темата за промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии, включително и в частта за размера на партийните субсидии, но увери, че това няма да бъде направено непосредствено преди следващите избори, за да нямат бъдещите промени конюнктурен или предизборен характер.