/ БГНЕС
Днес се открива новата сесия на 44-то Народно събрание. Очакват се изказвания от парламентарните групи за приоритетите през новия политическия сезон.

Македонският парламент гласува преходното правителство

Депутатите ще започнат работа през новата 2020 г. с гласуване на персонални промени в Министерския съвет. За министър на околната среда и водите на мястото на Нено Димов е предложен Емил Димитров от "Обединени патриоти". В коментар по NOVA преди заседанието на НС стана ясно, че от партия "Воля" ще напуснат пленарната зала и няма да гласуват, а от БСП ще натиснат бутона "против" тази кандидатура.

След това седмичната проектопрограма предвижда парламентът да разгледа на второ четене Законопроекта за маслодайната роза.

ОП предложиха за екоминистър Ревизоро - да ревизира и водите (ВИДЕО)

В четвъртък се предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени във Валутния закон. След това ще разгледат на първо четене промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както и Годишните доклади на Комисията за регулиране на съобщенията за 2018 г. и за пазара на пощенски услуги за 2018 г.

В петък се предвижда парламентът да обсъди Доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба през 2018 г. от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет. След това е предвиден редовен парламентарен контрол.

 
БТА