Изключително неприятен коалиционен съвет, издаде за напрежение в коалицията Валери Симеонов
Емил Димитров-Ревизоро е кандидатурата на Обединените патриоти за нов министър на околната среда и водите.  Това обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов след коалиционния съвет в Министерския съвет при премиера с участието на ръководствата и министрите на партиите в управляващата коалиция.

На излизане от ОП бяха лаконични и отказаха да коментират, а лидерът на НФСБ определи съвета като "изключително неприятен". Защо е такава оценката му, не пожела да обясни.

На въпрос дали е стабилна коалицията, той отговори само: „След този изключително неприятен коалиционен съвет който имахме, не мога да ви отговоря. Категорично не е добре.“

"Нено Димов си е подал оставката, тя е приета от премиера. На негово място сме предложили друга кандидатура – Емил Димитров.

Основната му задача ще бъде да се наеме с едни тотални проверки, ревизии на цялата система, която води и други градове към опасността до създаване на подобни положения, като в град Перник", обобщи накратко Каракачанов.

Той обаче бе категоричен, че Нено Димов не може да бъде изкупителната жертва за всички грешки години назад.

"Ние изразихме нашата позиция, че не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са провеждани години назад.

Нено Димов, като министър, утвърждава графиците, които му се подават от ВиК, които не са подчинени на МОСВ. Загубите на вода от стената до водопреносната мрежа са близо 1 млн куб. м на месец", подчерта Каракачанов.

Обявяват името на новия екоминистър

До рокадите в екоминистерството се стигна, след като в края на миналата седмица Нено Димов беше арестуван, а след това прокуратурата му повдигна обвинение за умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник и пресъхналия язовир „Студена“. В петък той подаде оставка като министър, а премиерът я прие.

Очаква се промените в министерството на околната среди и водите да бъдат гласувани още на първото заседание на парламента след депутатската ваканция, което ще бъде утре, на 15 януари.

Ревизоро е единствената кандидатура за екоминистър (ВИДЕО)

Емил Димитров-Ревизоро е депутат от "Обединени патриоти" от квотата на ВМРО. Той e юрист, бивш шеф на агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. Ревизоро е и председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата.

Нено Димов подаде оставка

На мястото на Ревизоро в Народното събрание се очаква да влезе следващият в листата на „Обединени патриоти“ в Шумен - Деян Станчев, който също е от ВМРО и в момента е общински съветник.