Бойко Борисов Министерски съвет
Бойко Борисов Министерски съвет / БГНЕС
Днес ще стане ясно името на новия министър, който ще поеме Министерството на околната среда и водите.

По информация на DarikNews единствената кандидатура е на депутата от ОП, от квотата на ВМРО Емил-Димитров-Ревизоро. Очаква се той да бъде предложен от вицепремиера Каракачанов по време на Коалиционния съвет в МС при премиера с участието на ръководствата и министрите на партиите в управляващата коалиция.

Ревизоро е единствената кандидатура за екоминистър (ВИДЕО)


В края на миналата седмица Нено Димов беше арестуван, а след това прокуратурата му повдигна обвинение за умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник и пресъхналия язовир „Студена“.

В събота обвинението поиска и постоянно задържане за Димов, което беше уважено от спецсъда с мотива, че той може да повлияе на разследването, тъй като оставката му все още не е гласувана от парламента. Решението обаче не е окончателно, и ще бъде обжалвано на 16 януари пред Апелативния наказателен съд. Освен това стана ясно, че събраните доказателства по делото са 59 тома.

От прокуратурата вече обявиха, че ще бъдат повдигнати и още обвинения на други длъжностни лица.

Очаква се рокадите в кабинета да бъдат гласувани от НС в сряда, когато е и първото заседание на депутатите след зимната им ваканция.